Vincent Geenen Afscheidsfotografie

•    •    •

Wie ben ik?


Van je hobby je werk maken. 

Zo is dat bij mij ook gegaan. 


Aanvankelijk fotografeerde ik voornamelijk mijn kinderen in hun alledaagse bezigheden. Thuis, op school of gewoon op vakantie. 

Naar verloop van tijd begon ik steeds meer interesse te krijgen in het maken van foto's met meer diepgang. Ik besloot enige cursussen te volgen, met fotografen samen te werken en veel te lezen over de fotografie. Maar vooral veel in de praktijk bezig te zijn. 

Daarna ben ik me gaan toeleggen op het maken van schoolreportages, en het fotograferen van bijzondere plechtigheden in de kerk, zoals de Eerste Heilige Communie. Dat heb ik altijd met heel veel plezier gedaan. Toch merkte ik dat ik naar meer diepgang binnen de fotografie zocht. Ik wilde nog meer het gevoel en het moment in een foto laten terugkomen. Lange tijd heb ik gezocht naar de manier waarop ik dat zou kunnen doen. Het antwoord op mijn zoektocht kwam toen ik als vrijwilliger bij een hospice ging werken. Ik zag hoe mooi een afscheid van een overledene kan zijn. Natuurlijk zijn er emoties, maar er is ook berusting, verbondenheid, dankbaarheid en liefde voor de overledene. Dat raakte mij. Ik wilde dat stukje gevoel en emotie op de foto laten terugkomen. Als fotograaf vind ik het heel bijzonder om zo'n persoonlijk moment vast te leggen. 

Ik breng iemand op een kwetsbaar moment in beeld, ik doe dat uiteraard met respect en gevoel voor het moment. 


Using Format